הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

הכירות קצרה עם אליעזר בן יהודה

כדאי לדעת: כמה מהמילים שחידש לנו אליעזר בן יהודה - מצגת שהכינה המתנדבת רעיה סול ממודיעין + מידע קצר

במסגרת לימוד והעשרה במקצוע השפה, כדאי לדבר גם על אליעזר בן יהודה. אפשר לנצל את יום כ"א בטבת הוא יום הולדתו של בן יהודה עליו הכריזה ממשלת ישראל כיום הלשון העברית.

מתוך אתר "גלים":

פעם, בימי התנ"ך, דיברו עברית בארץ ישראל. אבל לפני כאלפיים שנה גורשו היהודים מארץ ישראל, והתפזרו בגולה – בארצות שונות בעולם – וחדלו לדבר עברית. העברית לא ממש מתה, היא שימשה לשימושים רבים: תפילה, קריאה בספרי הקודש, קשר בין יהודים מארצות שונות, אבל היא לא שימשה שפה מדוברת ביום-יום. היהודים דיברו בשפת המקום שבו גרו או בשפות מיוחדות ליהודים כמו יידיש וערבית-יהודית.

לפני כמאה וחמישים שנה החלו היהודים לחזור לארץ. היהודים הגיעו לכאן מכל רחבי העולם. איזו שפה דיברו? שפות רבות: בארץ ישראל דיברו ערבית, טורקית, יידיש, רוסית, אנגלית צרפתית ועוד שפות.

אליעזר בן יהודה האמין שהעם היהודי צריך לבוא לחיות בארץ ולדבר עברית – שפת התנ"ך. הוא האמין שלא ייתכן עַם בלי מדינה ובלי שפה אחת. בן יהודה טען שחייבים להשתמש בעברית לשפת יום-יום: כדי להסתובב ברחוב, כדי לקנות בשוק, כדי לשחק. אבל בעברית היו חסרות מילים יום-יומיות. לדוגמה, היה קשה לנסוע ברכבת כי המילה "רכבת" לא הייתה קיימת בעברית, היה קשה ללכת למכולת – כי המילה "מכולת" עדיין לא נולדה. ( מתוך אתר גלים).

המתנדבת רעיה סול ממודיעין הכינה מצגת עם 32 מילים אותן חידש בן יהודה.

להרחבה על חידושי המילים והאתגר שבכך עם פעילויות ומשחקים, הכנסו לאתר "גלים" – העברית מתעוררת לחיים.

"גלים" הוא פורטל התוכן החינוכי לילדי בית הספר היסודי וחטיבות הביניים בישראל.