הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

"הגימלאי במאה העשרים ואחת" ו"סובלנות כלפי האחר בחברה" - שני נושאים עמדו במרכז הסמינר הדו יומי לרכזים ובעלי תפקידים ב"ידיד לחינוך"

הסמינר הדו יומי השנתי לרכזים ולבעלי תפקידים של "ידיד לחינוך" התקיים השנה בהצלחה מרובה בעיר אשדוד.

שני נושאים עיקריים נדונו בהרצאות ובסדנאות במהלך היומיים הללו. היום הראשון הוקדש לגימלאי במאה ה-21. פרופ' איסי דורון, ראש החוג לגרנטולוגיה באוניברסיטת חיפה הירצה על "גילנות וצדק חברתי בזקנה". דורון דיבר על כך שהמהפכה של המאה ה-21 היא מהפכת הזיקנה. כמות הילדים בעולם הולכת ויורדת ואילו כמות האנשים הזקנים הולכת וגדלה, אבל עדיין הגילנות - אותו הליך שיטתי של סטאוריפיזציה כלפי מבוגרים, שרירה וקיימת. הם מקוטלגים כנוקשים, מיושנים ועוד. הגיל הכרונולוגי, אומר פרופ' דורון, אומר מעט מאד על יכולתם ומצבם של בני האדם. כיום המבוגרים אינם מוכנים יותר שיתיחסו אליהם כך. השינוי תלוי במידה רבה בנו, המבוגרים. "מה שאתם עושים ב'ידיד לחינוך' הוא אנטי גילני קלאסי, כי אתם יוצרים מפגש בינדורי בגובה העיניים. הילדים שאתם פוגשים הם לא המסכנים ואתם אינכם החלשים. 'ידיד לחינוך' פועלת נגד מגמת הגילנות הקיימת בחברה. ל'ידיד לחינוך' תפיסה נכונה, איך מערכת החינוך צריכה לשתף פעולה עם המתנדבים", מסכם פרופ' דורון. בעקבות ההרצאה נערכו סדנאות בהיבטים שונים של הנושא.

היום השני של הסמינר הוקדש לנושא הסובלנות בחברה הישראלית – נושא שהעמותה שמה אותו על סדר היום שלה מתוך החשיבה שמתנדבי "ידיד לחינוך" הם חלק ממערכת החינוך ושיש להם השפעה על התלמידים. הועברו סדנאות, בהן נבחרו חלק מהסוגיות בנושא: יחסי דתיים וחילוניים, יהודים וערבים, פליטים ומהגרי עבודה וילדים בעלי צרכים מיוחדים. גם כאן הודגשה הגישה הסטריאוטיפית הקיימת בחברה. פרופסור דוד הרמן סיכם את הסדנאות בהיבט החינוכי שיש לכולנו כמסייעים בחינוך הילדים. כל מתנדב, אמר הרמן וכל מי שקשור לחינוך בבית הספר הוא דמות שמשתלבת והופכת להיות חלק מהסביבה וברגע שמתחיל להיווצר קשר עם הילדים, מה שאנחנו מקרינים הופך להיות אחד הדברים המשפיעים על הילד. אנחנו צריכים לתת דוגמא אישית במה שאנחנו אומרים ובמה שאנחנו עושים. לא החינוך במלל הוא החשוב, אלא תגובותינו ומעשינו, וכך כמובן גם בנושא הסובלנות כלפי מי שאינם כמונו.

ערב היום הראשון לסמינר נפרדו המשתתפים באוירה חמה ולבבית משש רכזות הישובים שסיימו את תפקידן: יונה סלע מבת ים, יונה זילברמן מגבעתיים, מאשה ליפשיץ מחוף הכרמל, עדה זהר מרמת גן, בת שבע לוי מלוד וחוה עשת ממועצה איזורית גלבוע.
משחקי קופסא קלילים ותחרותיים שהתקיימו בין הנוכחים הוסיפו לאוירת הגיבוש ששררה והמשיכה גם למחרת בחצי שעה של תחילת הבוקר עם ריקודי עם ופעילות טייצ'י.

ראוי לציון שכל פעילות הסדנאות ורוב הפעילויות האחרות נעשו על ידי המתנדבים עצמם בחפץ לב ובכישרון. "ידיד לחינוך" עשירה בכוחות פנימיים מקצועיים.
 

הסמינר הדו יומי השנתי הוא חלק מתכנית העשרה שנתית לקבוצת המנהיגות ב"ידיד לחינוך". מטרתו - פיתוח מקצועי ולמידה של רכזי הפעילות ומתנדבי המטה בתחומים השונים, במקביל ללמידת עמיתים ולגיבוש חברתי.

לאלבום התמונות >