הזמנה להתנדב

הינך מוזמן/ת להצטרף למשפחת המתנדבים של ידיד לחינוך
להשארת פרטים לחץ כאן

הזמנה לתרום

הינך מוזמן/ת לתרום לעמותת ידיד לחינוך
JGiveעיגול לטובה

סדר ט"ו בשבט בבית הספר "כרמל וים"

מאת: מאשה ליפשיץ

צילום: אורה מזרחי והמורה אילנה שפרינג

ראש השנה לאילנות (אחד מארבעה ראשי שנה) הוא לא רק נטיעות. תכניו ומהותו התגבשו במהלך הדורות בגלויות השונות ומאוחר יותר בקרב רבני צפת – סדר טו" בשבט. ביום זה בורכו ונאכלו פירות ארצנו, וכך באה לידי ביטוי האהבה והערגה לציון. המנהג חודש והועשר עם חידוש ההתיישבות הציונית בארץ, נוספו לו יסודות של אהבת הארץ וגם לקיימות יש מקום נכבד בקיום החג. גם לשבעת המינים יש ייצוג בסדר ט"ו בשבט, בדמות של מאפים (חיטה) וקישוטי ירק.

שאולי עמרן הוא מתנדב "ידיד לחינוך" -  שנה רביעית בחוף הכרמל ושנה שנייה ב"כרמל וים". פעילותו בבית הספר מתמקדת בגישור בכתות ה', אך על כך בכתבה אחרת.

בתיאום עם המורה המלווה אותו בפעילותו בבית הספר, יזם שאולי טכס סדר ט"ו בשבט בכתות ד'. שאולי הביא הגדות מיוחדות לאירוע, אשר חולקו לתלמידים. הוא ערך את שולחן הסדר, הכולל, יין לבן, יין אדום (ארבע כוסות, כנהוג בסדר פסח) וקערות פירות שמייצגים שלושה סוגים: פירות שקליפתם נזרקת ותוכם נאכל (שקדים, תפוזים), פירות גלעיניים שציפתם נאכלת והגלעין נזרק (תמרים, זיתים) ופירות שנאכלים על קליפתם ותכנם (תאנים וצימוקים). הוא הנחה את הסדר, הסביר את מקורותיו ותכניו, הרים ארבע כוסות וסיפר על תרומות ומעשרות.

חלק מהתלמידים השתתפו בקריאה מתוך ההגדה.

במהלך הטקס התכבדו הילדים בפירות הארץ ושרו שירי ט"ו בשבט.

                    
                                    שלב ההכנה                                                         הטקס  

למתעניינים בחג ומקורותיו, ניתן למצוא פרטים במרשתת. לדוגמה: